Aanvragen onderzoek

Rapportage en advisering

Wanneer kunt u een uitslag verwachten?

 • Dagelijks uitgevoerde analyses (doordeweeks)
  Laboratoriumaanvragen die vóór 15.30 uur zijn ingediend, analyseren wij dezelfde dag. Aanvragen die na 15.30 uur worden ontvangen, de volgende dag. Aanvragen voor immunosuppressiva dienen voor 10.30 uur te zijn aangeleverd.
 • Dagelijks uitgevoerde analyses (in het weekend)
  Laboratoriumaanvragen die vóór 12.00 uur zijn ingediend, analyseren wij dezelfde dag. Aanvragen die na 12.00 uur worden ontvangen, na het weekend. Aanvragen voor immunosuppressiva dienen voor 09.30 uur aangeleverd te zijn.
 • Niet-dagelijks uitgevoerde analyses
  Niet alle analyses voeren wij dagelijks uit. De bepalingsfrequentie vindt u in de analysedatabase.
 • Cito-/spoedaanvragen
  Voor Cito-/spoedaanvragen is altijd overleg met de dienstdoende apotheker noodzakelijk. De dienstdoende apotheker is te bereiken via de telefooncentrale van het MUMC+: 043 3876543.

Analyseresultaten

De analyseresultaten worden voor externe klanten na autorisatie per fax/post/e-mail verstuurd. Intern zijn de resultaten na autorisatie zichtbaar in het elektronisch patiëntendossier. Bij toxische of sterk afwijkende waarden nemen wij direct telefonisch contact met u op. Vermeld daarom altijd uw telefoonnummer op het aanvraagformulier.

Vragen?

Bij vragen over uitslagen kunt u contact opnemen met de dienstdoende apotheker, bereikbaar via de telefooncentrale van het MUMC+: 043 3876543.