Multidisciplinaire spreekuren erfelijke aandoeningen

Poli Genodermatologie

dr. Maaike Vreeburg, prof. dr. Peter Steijlen, Yvonne DetischDe polikliniek Genodermatologie is een samenwerking tussen de afdelingen Klinische Genetica en Dermatologie. Op de poli Genodermatologie werken twee medisch specialisten samen, namelijk de dermatoloog en de klinisch geneticus. Tijdens een gecombineerd spreekuur worden personen met een (mogelijk) erfelijke huidaandoening geïnformeerd en onderzocht.

Tijdens de eerste afspraak vragen wij de patiënt naar zijn/haar klachten en vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Wij geven uitleg over eventuele bevindingen van de verschillende artsen. De klinisch geneticus maakt een stamboom van de familie, waarbij speciaal gelet wordt op familieleden met huidaandoeningen. Tevens zijn gegevens van familieleden met ontwikkelingsstoornissen en/of aangeboren afwijkingen belangrijk.

De behandelend specialist meldt de patiënt aan bij de polikliniek Genodermatologie. De spreekuren vinden plaats op de polikliniek Klinische Genetica in het Maastricht UMC+ en/of op de polikliniek Klinische Genetica, locatie Máxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Team Genodermatologie

Mw. dr. Maaike Vreeburg, klinisch geneticus
Prof. dr. Peter Steijlen, dermatoloog
Mw. Yvonne Detisch, genetisch consulent

Contact

T Poli Klinische Genetica: 043 3875855  (08.30 uur - 17.00 uur)