Diagnostiek

Nucleaire Geneeskunde

radiologie, nucleaire geneeskunde, MRI, CT, dexa, echo, röntgenTot dit specialisme behoort diagnostiek door middel van radioactief gemarkeerde tracers/biomoleculen. Daarnaast behoort ook de behandeling van een aantal ziekten met behulp van radioactieve stoffen tot het terrein van de nucleaire geneeskunde. De meest belangrijke en meest bekende therapie is de behandeling van benigne en maligne schildklierafwijkingen met behulp van radioactief jodium.

De afdeling Nucleaire Geneeskunde kenmerkt zich door een zeer nauwe samenwerking met de collega’s van de afdeling Radiologie en zorgt voor een zeer efficiënte afwikkeling van alle hier verrichte onderzoeken inclusief hybride beeldvorming zoals PET/CT en SPECT/CT. Hiermee zorgen wij voor een heldere en tijdige terugkoppeling van onderzoeksresultaten. De afdeling Nucleaire Geneeskunde werkt nauw samen met de aanvragers om klinische vraagstellingen goed en zo snel mogelijk (meestal binnen 24 uur) te kunnen beantwoorden.

Nucleaire Geneeskunde beschikt over state of the art technieken zoals PET/CT en SPECT/CT. Recent werden er nog twee nieuwe dubbelkops gammacamera’s geplaatst.