Aanvragen onderzoek

COVID-19 voor gelieerde zorginstellingen

coronaZorginstellingen die een liaison hebben met het Maastricht UMC+ kunnen hun bewoners laten testen op COVID-19. Het laboratorium Medische Microbiologie MUMC+ voert deze test uit in samenwerking met GGD Zuid Limburg. De liaison ontvangt via e-mail een downloadlink naar het aanvraagformulier.

Contact

Laboratorium Medische Microbiologie
E: Covid19.mmb@mumc.nl 
T: 043 3876593 / 3876650

Maatexpress
E: maatexpress@icloud.com 
T: 043 8513697

Logistiek

 1. Transport via MUMC+
  Aanmelden voor het ophalen en belevering kan zeven dagen per week.
  Aanmelden via e-ail aan Maatexpress.
  Geef duidelijk de naam en het adres van de ophaallocaties door.
 2. Transport via eigen bode instelling
  Vooraf telefonisch melden bij Medische Microbiologie indien bode monsters aflevert  c.q. materiaalsets ophaalt. 
  Openingstijden: zeven dagen per week van 08.00 uur – 17.00 uur.
  Bewegwijzering via loopbrug vanuit parkeergarage: Loop door naar laatste lift linksachter voorbij het fruitwinkeltje. Neem lift naar niveau 5. Neem klapdeur links. Gang helemaal doorlopen tot aan het einde. Links is de afgiftebalie van Medische Microbiologie.

Aanvraagformulieren en swabs

 • Als liaison ontvangt u een e-mail met een downloadlink naar het aanvraagformulier.
 • Onvolledig ingevulde formulieren worden niet in behandeling genomen. Patiëntgegevens dienen ter inschrijving in ons patiëntregistratiesysteem en dienen compleet te zijn.
 • Het kan zijn dat de huisarts van een cliënt, verblijvend in een van uw woonzorghuizen, een aanvraag voor een COVID-19 test wil doen. Geef in dat geval op het aanvraagformulier aan wie de huisarts is, inclusief diens AGB-code. Wij sturen dan een kopie van de uitslag aan de huisarts. AGB-code zoeken
 • De swabs moeten geïdentificeerd worden met naam, geboortedatum en BSN-nummer. Plak een etiket of schrijf het duidelijk leesbaar.

Uitslagen

 1. Aanvragen intramurale cliënten
  Uitslag wordt via e-mail op instellingsniveau verstrekt met een kopie aan de GGD. De liaison dient voor de verdere distributie naar locaties te zorgen.
 2. Aanvragen cliënten huisartsen
  Uitslag wordt via e-mail verstrekt aan liaison op instellingsniveau. De liaison dient voor de verdere distributie naar locaties te zorgen. De huisarts ontvangt de schriftelijke uitslag via de post, met enige vertraging.