Laboratoria

Afdeling Pathologie

Prof dr. Axel zur HausenProf dr. Axel zur Hausen, afdelingshoofd Pathologie MUMC+“U wilt onderzoek naar weefsels, cellen of lichaamsvocht van uw patiënt?

Kies dan voor ons Laboratorium Pathologie. Wij leveren u betrouwbare uitslagen, zodat u snel verder kunt met de behandeling.”

Waarom kiest u voor ons?

Afdeling Pathologie is stevig geworteld in de regio. We doen veel werk voor huisartsen en medisch specialisten in de buurt, we zijn ‘altijd dichtbij’. Daarnaast leveren we ook onze bijdrage aan de topklinische en topreferente zorg van het academisch ziekenhuis, waar we deel van uit maken. En we doen meer dan alleen diagnostiek voor de patiëntenzorg: we verzorgen ook onderzoek en onderwijs, samen met de medewerkers van de Universiteit Maastricht op onze afdeling. We wisselen informatie uit op regionaal en (inter)nationaal niveau. Daardoor beschikken we altijd over de meest recente kennis op ons vakgebied. Ons gamma van diagnostische methoden, technieken en apparaten is compleet en up-to-date. Zo krijgt u precies de diagnose die u nodig heeft. Sinds 1 april 2017 zijn wij NEN-EN-ISO 15189:2012 geaccrediteerd.

Wij leverenwebsite PathologieU vindt ons op: www.pathologie.mumc.nl

  • routine-histologisch onderzoek (inclusief enzymhistochemie, immunohistochemie en obducties)
  • cytodiagnostisch onderzoek
  • moleculaire diagnostiek/moleculaire biologische technieken (MBT)
  • elektronenmicroscopie (geen onderdeel van de RVA-accreditatie)
  • BVO-screening colon

Meer weten?

U vindt ons op pathologie.mumc.nl