27 mei 2016

Online platform Maastricht UMC+ wint Dutch Interactive Award

Tijdens de zevende editie van de Dutch Interactive Awards is het online platform van het Maastricht UMC+ (www.mumc.nl) in de prijzen gevallen met een Zilveren Award in de categorie 'Corporate'. De jury looft onder meer de 'Goede infrastructuur in een zeer complexe omgeving'. De Dutch Interactive Awards zijn prijzen voor het beste interactieve werk van het afgelopen jaar en vormen een waardering voor innovatie concepten in de online community. De prijsuitreiking vond gisteren (donderdag 26 mei) plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Maastricht UMC+ Dutch Interactive Award

Uit een totaal van 21 inzendingen kwam het web-netwerk van Maastricht UMC+ als tweede bovendrijven in de categorie 'Corporate', onder de noemer: Maastricht UMC+, één oplossing voor alle online communicatie. Daarmee werd een felbegeerde Zilveren Award in de wacht gesleept. Het juryrapport spreekt van een 'bijzondere case en een enorme uitdaging. Ook bij deze case is sprake van een traditionele en complexe organisatie die nu moderne middelen inzet.' Het online platform van CNV Vakmensen ging met de eerste prijs aan de haal.

De website van het Maastricht UMC+ is ontwikkeld in samenwerking met Betawerk, een bedrijf met expertise op het gebied van online services. www.mumc.nl vormt het hart van het online netwerk rondom het Maastrichtse ziekenhuis. De online community bestaat, naast de hoofdwebsite, uit diverse netwerksites van onder meer afdelingen en vakgroepen. De netwerkomgeving is helemaal gericht op de behoefte van de zorgconsument, voorzien van slimme navigatie en geschikt gemaakt voor mobiele devices.

Meer informatie over de Dutch Interactive Awards is te vinden via: www.dutchinteractiveawards.nl.