17 april 2018

Dr. Steven Meex wint de 'Jonge Onderzoekersprijs 2018'

Steven Meex jonge onderzoekersprijs 2018Dr. Steven Meex (laboratoriumspecialist klinische chemie, werkzaam bij het CDL) heeft op het NVKC-voorjaarscongres 2018 de 'Jonge Onderzoekersprijs 2018' gewonnen. De reden voor deze prijs is dat Steven Meex zeer onderscheidend is binnen onderzoek naar cardiale markers.

Op dit gebied heeft hij aan een groot aantal publicaties (32) bijgedragen, waarvan vele als laatste auteur. Het onderzoek kenmerkt zich als interface tussen laboratorium en kliniek, maar ook tussen basale biochemie en de klinisch chemische praktijk. Het onderzoek is gepubliceerd in gezaghebbende tijdschriften, waarvan er een in 2014 leidde tot de NVKC-wetenschapsprijs. Daarnaast wordt hij ook geroemd voor de innovatieve wijze waarop hij met Labtracker+ en Labchain (een vorm van Blockchain) een bijdrage levert aan de ontwikkelingen binnen de klinische chemie.

De jury, onder voorzitterschap van dr. Hans van Pelt, was unaniem in haar oordeel om de prijs aan Steven Meex toe te kennen. De prijs bestaat uit een bedrag van € 5.000,-- om klinisch chemisch wetenschappelijk onderzoek te verrichten. Het volledige juryrapport is te lezen op de website van NVKC.