10 oktober 2018

Doe- en Beleefdag in de race voor goud

De Doe-en Beleefdag van het Maastricht UMC+ behoort tot de laatste vijf finalisten van de Galjaardprijs 2018. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Logeion (beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals) voor het beste communicatieproject of activiteit in het publieke domein.

Open dag 2.0
Doe- en BeleefdagAchter de schermen op de OK tijdens de eerste Doe- en BeleefdagOp zaterdag 18 maart 2017 opende het Maastricht UMC+ haar deuren voor de allereerste Doe- en Beleefdag, waarbij bezoekers het verhaal konden volgen van een (of meerdere) patiënt(en) op hun weg in het universitair medisch centrum. Hoe is het bijvoorbeeld om te leven met de ziekte van Parkinson? Kun je het voorkomen en kun je er iets aan doen? Hoe helpen we iemand met een hartritmestoornis en hoe zorgen we ervoor dat hij weer een actief leven kan leiden. Zo kwamen bezoekers bijvoorbeeld op de Vaatkamer of een hightech operatiekamer en kon een van de vele laboratoria worden bezocht waar men zelf op onderzoek uit kon gaan. Tussendoor kon worden genoten van een gezonde snack en lieten deskundigen zien hoe je met bewuste voedingskeuzes en beweging een gezond leven kunt leiden.

Op 6 april 2019 staat er wederom een Doe- en Beleefdag op het programma. Eerder dit jaar werd al een gouden Benelux Event Award in de wacht voor dit concept. Bekijk de foto's van de allereerste Doe- en Beleefdag.