20 november 2017

Biobank Klinische Genetica telt 2.500 deelnemers

Sinds de start in 2014 telt de Biobank Klinische Genetica inmiddels 2.500 deelnemers.

De collectie van de Biobank Klinische Genetica bestaat uit DNA-samples, RNA-samples en andere biomaterialen van verschillende patiëntencategorieën, in het bijzonder van cardiologie- en oncologiepatiënten alsmede van zwangere vrouwen. Zowel fenotypische data als biomaterialen zijn beschikbaar voor toekomstig onderzoek voor projecten van het Maastricht UMC+, maar ook voor nationale en internationale onderzoekers.

Wat is een biobank?

Een biobank is een verzameling van gegevens en lichaamsmaterialen van patiënten voor toekomstig wetenschappelijk onderzoek. Het lichaamsmateriaal en de gegevens krijgen een unieke code, zodat de identiteit van de patiënt niet zichtbaar is. Wetenschappelijk onderzoek kan sneller en doelmatiger worden uitgevoerd, omdat gegevens en materialen al beschikbaar zijn. De voor biobanken geldende nationale en internationale richtlijnen worden nauwkeurig nageleefd.

Interesse?

Meer informatie over de Biobank vindt u op de researchwebsite Genetics and Cell Biology. Bent u geïnteresseerd? Neemt u dan contact op met de coördinator van de Biobank.

Margo Eijck-Vievermans
Maastricht UMC+
Klinische Genetica
T: 043 3876447
E: margo.vievermans@mumc.nl