22-24 juni 2018

Stofwisseltour 2018

wielrenner iStockVan vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni 2018 vindt voor het zevende jaar op rij de Stofwisseltour plaats. Meer dan twintig wielrenteams rijden drie dagen lang in estafette langs de Nederlandse academische ziekenhuizen. De teams rijden voor een overgroot deel voor een ziek of overleden kind met een stofwisselingsziekte. Vanuit Maastricht vertrekken er drie teams: Team Emma, Team Nanoek en het Team Metabole Specialisten.

Door middel van sportieve en sociale evenementen en activiteiten werft Stichting Stofwisselkracht fondsen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Momenteel lopen er twee onderzoeken in het Maastricht UMC+ waarvoor vanuit Stofwisselkracht een subisidie is ontvangen: een onderzoek van dr. Martijn Brouwers naar het beloop van hereditaire fructose-intolerantie en een onderzoek van prof. dr. Estela Rubio naar een beter begrip van galactosemie. Ook in de subsidieronde van 2018 zal Kindergeneeskunde samen met Klinische Genetica een project indienen.

Op 22 juni 2018 om 09.00 uur wordt op de locatie van Klinische Genetica, het Noordgebouw, het startschot gegeven voor de Maastrichtroute.

Klinische Genetica beschikt over een polikliniek en een laboratorium en houdt zich bezig met erfelijkheidsvoorlichting en -diagnostiek, waaronder erfelijke stofwisselingsziekten. Daarnaast probeert de afdeling voor deze patiëntengroep zoveel mogelijk in te zetten op innovatie en research.

Stofwisseltour route 2018